Interview Theo Splinter

In het Zeeuwse Oost-Souburg – onder de rook van Vlissingen – bevindt zich een unieke praktijk voor natuurgeneeskunde waar cliënten met lichamelijke en/of psychische (zonodig beide) klachten worden onderzocht en behandeld met de meest geavanceerde apparatuur en met voedingssupplementen. Met ‘neurofeedback’ worden daar door therapeut Theo Splinter opzienbarende resultaten geboekt.

Unieke apparatuur

De PCS (Praktijk voor Complementaire Geneeskunde Splinter), die Splinter inmiddels ruim twee decennia op Walcheren runt, is een begrip in de omgeving van Oost-Souburg.  Gepassioneerd en deskundig vertelt de therapeut over zijn vernieuwende aanpak, waarbij hij gebruik maakt van futuristische apparatuur:
Theo: ‘Neem bijvoorbeeld mijn Vector v20; dat is het neusje van de zalm! Het is werkelijk een uniek apparaat, ik vermoed het enige in Nederland, waarmee ik via een koptelefoon met zend- en ontvangstgedeelte signalen opvang uit het lichaam die vervolgens worden omgezet in 3D-beelden. Op die manier kan ik meten hoe het lichaam er van binnen uitziet en waar zich problemen voordoen. Bij PCS zoeken we naar de oorzaak, van de oorzaak, van de oorzaak en zijn we in staat snel een diagnose te stellen, maar uiteraard blijft aanvullend bloedonderzoek altijd mogelijk.  De client ontvangt na afloop een rapport met de bevindingen en mijn advies, gebaseerd op supplementen, dat wil zeggen: vitaminen, aminozuren, mineralen en eventueel kruiden.

Hulp bij uiteenlopende klachten

De therapeut in Oost-Souburg is ongekend veelzijdig en succesvol. Dat bijkt ook uit de vele positieve reacties van cliënten die bij hem aankloppen met uiteenlopende klachten: stress, AD(H)D, autisme, depressie, dementie, angsten, burn-out, vermoeidheid, migraine, chronische pijnen, hormonale problematiek, hartproblemen, darmproblemen, etcetera.

Theo Splinter heeft in het verleden orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd zodat hij in staat is de juiste supplementen en enzymen voor te schrijven. Vervolgens heeft hij zich toegelegd op KPNI (Klinische Psycho Neuro Immunologie) en PNEI – een oplossingsgerichte integrale geneeskundige aanpak, waarbij allereerst wordt nagegaan hoe lichaam en geest als geheel functioneren en samenwerken en waarom iemand klachten krijgt of ziek wordt.

Behandeling met geluid

Uit ervaring weet Splinter dat bepaalde lichamelijke ongemakken beter kunnen behandeld met geluid dan met kruiden of chirurgie. Zijn geavanceerde NLS-systeem biedt deze mogelijkheid. Dat werkt als volgt: door geluid- en elektromagnetische golven gaat het water rondom en in een orgaan dusdanig trillen dat de oorspronkelijke balans terugkeert, het orgaan weer normaal gaat functioneren en vervolgens kan genezen. In zijn praktijk heeft Theo Splinter met deze techniek opvallende resultaten bereikt.

Met hetzelfde apparaat wordt meta-therapie toegepast waarbij de zelfregulerende werking van het lichaam met succes wordt gestimuleerd, mits gebruik wordt gemaakt van de juiste voedingssupplementen.
Dit systeem maakt het ook mogelijk metingen en zelfs behandelingen op afstand uit te voeren. Splinter: ‘Met behulp van een nagel of haar van een persoon kan ik – via DNA-connectie – de kwaliteit van het lichaam op afstand aflezen. Vervolgens zend ik deltagolfjes uit naar het aangetaste weefsel.

Neurofeedback

Neurofeedback is Splinters’ andere passie.  Daartoe voert hij hersenonderzoek uit via de QEEG-methode waarbij de hersenactiviteit van een client wordt vergeleken met die van een grote groep mensen van dezelfde leeftijd zonder psychische klachten met als doel eventuele afwijkingen in kaart te brengen.

Ik meet de kwaliteit van de hersenen met een soort ‘badmuts’ waarbij met verschillende kleurtjes eventuele afwijkingen in het rapport zichtbaar worden gemaakt. Problemen in het brein kunnen prima worden getraind met neurofeedback. Mensen met ADHD bijvoorbeeld hebben er veel baat bij. Het brein is de computer van de mens. Als de hersenen niet goed functioneren, zul je de verstoorde activiteiten weer in evenwicht moeten brengen. En dat lukt met neurofeedback. Zo kwam een 10-jarig meisje hier destijds binnen dat 54 milligram ritalin per dag slikte. Na mijn trainingen met neurofeedback en een supplementen- en voedingsadvies had ze geen medicijnen meer nodig. Kijk, daar word ik gelukkig van!’ aldus de bevlogen therapeut uit Souburg die  terecht beweert ‘een neus te hebben om ingewikkelde processen uit te zoeken‘ en zegt ‘zijn tijd 10 jaar vooruit te zijn‘.

Het is maar dat ‘de rest van Nederland’ het ook weet…..

Bovenstaand interview verscheen onlangs op Balansportaal.nl

nog meer om te lezen

Soortgelijke nieuwsberichten