Wat klanten en collega’s zeggen

“Passie en toewijding”

Theo Splinter is de go-to Neuro-expert die objectief werkt, niet zweverig is en net zolang doorzet totdat er resultaat is.
Zijn passie en toewijding geven vertrouwen. Ik beveel hem van harte aan voor jong en oud.

Roy Martina

Roy Martina, holistisch arts, auteur & Trainer Coach

“Vol overtuiging”

In oktober 2017 maakte ik kennis met de praktijk van Theo. Theo is een gedreven en gepassioneerde man die op zeer enthousiaste wijze met zijn vak bezig is en vol overtuiging het behandel-tracé startte. De gehele behandeling, dat wil zeggen inclusief de uitgebreide testen vooraf, het intakegesprek, de hartcoherentie trainingen, de neurofeedback trainingen en de evaluatie met alle bijbehorende adviezen, hebben mij zeker een heel eind terug op weg geholpen. Hiervoor mijn hartelijke dank, Theo.

F. Faes

“Sterke verbetering van mijn Long Covid-klachten”

Ik was al ruim 3 jaar bezig met herstel van Long Covid en op zoek naar oplossingen voor al mijn aanhoudende klachten. Veel specialisten gezien en behandelingen ondergaan maar kwam geen stap verder. Ook acupunctuur, osteopaat, fysiotherapie en andere revalidatie trajecten brachten weinig tot geen verbetering. Na inlezen over Neurofeedback kwam ik terecht bij Theo. Een Brain, Body, Mind & Food Assessment ondergaan. Intussen 20 Neurofeedback behandelingen gehad, hartcoherentie training, fotobiomodulatie (lichttherapie) en voedingspatroon aangepakt met ondersteunende supplementen op advies van Theo. Darmproblemen verdwenen als sneeuw voor de zon, ik kreeg veel meer energie, cholesterol waarden beter dan ooit (Familiaire hypercholesterolemie) en ik kon het sporten echt weer oppakken. Mijn overprikkelingsklachten en de gevolgen daarvan zijn nog niet verholpen dus ik ben er nog niet. Fysiek heb ik echter enorme sprongen gemaakt na deze behandeling in 3 maanden tijd. Theo enorm bedankt voor je passie, kennis, toewijding en gezonde dosis humor. Van harte aan te bevelen voor iedereen die niet verder komt betreft zijn gezondheidsproblemen.

Angelo Roelandt

voormalig NL turnkampioen, ex-marinier

“Zonder migraine”

In de loop van de jaren werd mijn migraine steeds erger. De laatste 1,5 jaar had ik maandelijks een aanval van 48 uur. Ik had al enorm veel geprobeerd, maar niets hielp. In februari 2018 ben ik bij Theo het neurofeedback-traject ingegaan. Uitgebreide scans maakten duidelijk waar mijn tekorten aan vitaminen en mineralen lagen. Mede door een hormoon disbalans (waarvan ik al jaren wist, maar geen idee had hoe dat op te lossen) ben ik verder op mijn voeding gaan letten. In ben gestopt met gluten en ik heb mijn suppletie uitgebreid met wat Theo mij adviseerde. Daarnaast was er bij mij linksvoor op mijn hersenen een overbelasting, daar waar ook altijd de migraine zich uitte.

Na 20 sessies neurofeedback (10 weken 2x in de week) merkte ik nog geen grote verschillen, maar wel dat het rustiger in mijn hoofd werd. De hartcoherentie die altijd vooraf aan de training gedaan wordt pas ik thuis nog steeds toe; als ik onrustig ben of gewoon om het te ‘onderhouden’. Na 16-18 sessies gaf Theo aan dat hij de overbelasting niet meer zag. Ik kon weer gewoon functioneren en had de helft minder medicatie nodig. Ik was zeker wel nog sceptisch aangezien ik wel vaker heb gedacht dat iets mij hielp. Inmiddels zijn de trainingen klaar en heb ik 2 volle cyclussen gehad zonder migraine! Sowieso voel ik mij een stuk beter dan voorheen en raad ik neurofeedback bij Theo zeker aan! Theo heeft ontzettend veel kennis, neemt de tijd voor je en weet waar hij het over heeft!

Eline Dominicus
Asaad Sultan

“Very beneficial and rewarding”

While working in Morrocco, I became interested in brain mapping and Neurofeedback training. After doing some research about practitioners in Europe, I came across Mr Theo Splinter. After discussing my interest with him over the phone, he was very helpful regarding my trip to Oost-Souburg and guided me throughout the whole process. I did my intense 7 day training with him which was very beneficial and rewarding, I also recommended some friends that live in Europe to him and they got lotta help and improved well. I would highly recommend Mr Theo Splinter if you are thinking about Neurofeedback or brain mapping.

Asaad Sultan, famous American-Lebanese singer

“Het werkt fantastisch”

Na mijn verhuizing naar Middelburg ben ik bij Theo Splinter aanbeland vanwege mijn drukke koppie en mijn lichaam dat erg ziek was en bijna niks meer kon. De hartcoherentie-oefeningen waren in het begin erg moeilijk; ik ben niet zo snel rustig te krijgen, maar na een aantal keer ging dat al beter. En de neurofeedback ging ook steeds makkelijker, al had ik wel eens een terugval. Mijn hoofd voelde eerst aan als zo’n opwindspeelgoedje waarvan de veer altijd veel te strak was opgespannen. Na de sessies voelde deze veer een stuk losser aan. Dankjewel Theo, het werkt echt fantastisch!

Jacqueline Willemsen-de Kort

“Zo fijn om weer te kunnen slapen”

De Bio-esteck meting zou bij iedereen een jaarlijkse controle moeten zijn. Uw auto gaat toch ook naar de APK? Door deze meting ben ik erachter gekomen dat mijn slaapproblemen het gevolg waren van een te hoog adrenealine/te laag Gaba in de neurotransmitters. Na behandeling is het zo fijn om weer te kunnen slapen. Ook ben ik er nu achter waar de pijn in mijn linkerzij vandaan kwam. Een overbelasting van de alvleesklier. Ook dit is behandeld met supplementen en zo is ergere schade voorkomen. Allemaal klachten waar de huisarts niet zo goed raad mee wist. Er zou meer samenwerking moeten komen want het is niet het één of het ander. Nee, het één kan het ander ondersteunen en helpen. Als ik met deze vage klachten die niet in het bloed te zien waren was blijven lopen dan had er zich bij mij mogelijk suikerziekte of pancreatitis ontwikkeld. De bio-esteck kan dingen meten die nog niet in het bloed te zien zijn.
Gaat u voortaan ook voor uw jaarlijkse APK????

Petra Haverbeke

“Uitstekend middel”

Addy Vader

De ESTeck bodyscan is een geweldig apparaat! Ik heb nu 4 scans gedaan, over een periode van 2 jaar. Het is mooi om te zien wat er in orde is en waar aan de andere kant verbetering mogelijk is. Vooral bij vage klachten is het een uitstekend middel om erachter te komen waar dat aan ligt.

Eventuele tekorten aan vitamines en mineralen worden in kaart gebracht. Je krijgt naderhand een voedingsadvies om hier op in te spelen. Zo kwam er bij mij uit dat ik Vitamine D bij moet slikken en heb ik ook tabletten gekregen om mijn lever te ondersteunen!

Addy Vader, Dainamics Webdesign

“Een wereld van verschil”

Bij mijn dochter is 7 jaar geleden ADD vastgesteld. Therapie en een minidosering van dexamphetamine leken in begin stabiliteit en rust te brengen. Maar al snel kwamen er lichamelijke klachten bij, en na een jaar leek de dosering van het medicijn niet voldoende. Verhoging van de dosering was voor ons geen optie. De lichamelijke klachten (hartkloppingen, paarse handen en voeten, lusteloos, misselijk) wogen niet op tegen de voordelen van het medicijn. Bovendien werd mijn dochter afgevlakt in gevoelens en creativiteit. Door een input aan vele nieuwe impulsen (oa nieuwe school) ging het steeds slechter met mijn dochter. De diverse therapieën die we hebben geprobeerd, werkten niet. Immers, wanneer je hoofd vol zit en je geen impuls meer aankan, is er geen ruimte om energie te steken in een therapie.

Met de handen in m’n haar, na dag en nacht op het internet zoeken, kwam ik uiteindelijk terecht bij PCS neurofeedback. Voor ons de laatste strohalm om aan vast te klampen. Het fijne is dat mijn dochter “alleen maar” filmpjes hoefde te kijken. De eerste weken van de therapie was zij erg moe maar al snel merkten we een enorme vooruitgang: Mijn dochter handelde en reageerde veel meer gestructureerd en er kwam meer rust in haar hoofd. Ze werd minder dwangmatig en haar angsten werden veel minder. Er was weer ruimte om te genieten en plezier te hebben. Door begeleiding van Theo werd ze ook bewuster van haar ademhaling en eetpatroon. Als ik mijn dochter nu vergelijk met een klein jaar geleden is er een wereld van verschil! En dat zonder medicijnen! Ik zou iedereen waarbij de diagnose ADD , ADHD of autisme is vastgesteld, aanraden om meteen met Neurofeedback te beginnen en zeker niet met medicijnen zoals Ritalin, Concerta of Dexamphetamine te starten!

S. Kooi

“Hart voor zijn cliënten”

Mijn zoon had ADHD en ODD. Ik had alles al geprobeerd (behalve medicatie want daar begin ik niet aan). Ik kwam neurofeedback tegen in mijn zoektocht om mijn zoon te helpen. We hebben samen op Youtube gekeken hoe zo’n een sessie in zijn werk gaat. Het is heel simpel, mijn zoon kijkt naar een leuke Disney film of doet een spelletje en ondertussen worden zijn hersenen getraind. Het was voor Theo nog niet zo makkelijk om mijn zoon te trainen, want hij verzette zich behoorlijk in het begin. “Verandering geeft verzet”.

Maar we hebben volgehouden met als resultaat dat hij zich beter kan concentreren, hij zich rustiger voelt in zijn hoofd, beter met zijn emoties om kan gaan en ook nog eens beter luistert (meestal dan, hahaha). O ja, waar hij eerst nog geen boek wilde aanraken is hij nu uit zichzelf aan het lezen! Neurofeedback is een bijzondere vorm van therapie of beter gezegd hersentraining en ik kan het iedereen aanraden! Voor mijn zoon heeft het echt geholpen. Zelfs op school, waar ze tegenwoordig kinderen liever een pil geven omdat dat hun werk makkelijker maakt, zien ze inmiddels de verandering en mag hij zelfs doorstromen naar de volgende groep. Wij zijn nog niet helemaal klaar met de behandeling maar ik kan nu al zeggen voor ons heeft het enorm geholpen. Theo is een vriendelijke professional die echt hart heeft voor zijn cliënten. Ook voor een body scan en dieet-adviezen kunnen wij bij hem terecht. Heel erg bedankt voor alles!!! #aanrader

J.H.

“Geen sprake meer van pijnsensatie”

40-15=25, 25 is het aantal jaar dat ik migraine heb, of beter: had. Na röntgen, CT en MRI-scan kwam de gerenommeerde geneeskunde met de standaard-diagnose en medicatie. Niks aan te doen, wel te verzachten. Per toeval kwam ik in contact met PCS, die stellig maar niet dwingend poneerde dat het te verhelpen is. Deze kans aangegrepen en zoveel mogelijk onbevooroordeeld begonnen. Na 20 sessies mag ik de voorlopige conclusie trekken, dat de migraine nagenoeg verdwenen is. Ik heb baat bij het scala dat PCS biedt. De kracht van PCS is dan ook om een mix van elementen zò in te zetten, dat het resultaat wordt gemaximaliseerd, en dat ZONDER medicatie! Theo Splinter is de expert in het doorgronden van de persoonlijkheden van zijn praktijk en heeft een positieve drive, die je als cliënt als spiegel mag gebruiken.
Ik zal graag PCS adviseren aan derden.

Update:

5 jaar na dato even een update. Met plezier een medeling van enorme vooruitgang. De sessie van 2011 met een aanpassing in eetpatroon sinds mid 2015, heeft niet alleen geresulteerd in een vermindering van 15 kilo, maar het vermijden van grotendeels ‘suiker’varianten heeft bijgedragen dat tot op heden geen sprake meer is van pijnsensatie van de migraine. Het is wel aanwezig (latent) maar geeft geen fysieke directe klachten. Way to go!!

Riche