Na mijn verhuizing naar Middelburg ben ik bij Theo Splinter aanbeland vanwege mijn drukke koppie en mijn lichaam dat erg ziek was en bijna niks meer kon. De hartcoherentie-oefeningen waren in het begin erg moeilijk; ik ben niet zo snel rustig te krijgen, maar na een aantal keer ging dat al beter. En de neurofeedback ging ook steeds makkelijker, al had ik wel eens een terugval. Mijn hoofd voelde eerst aan als zo’n opwindspeelgoedje waarvan de veer altijd veel te strak was opgespannen. Na de sessies voelde deze veer een stuk losser aan. Dankjewel Theo, het werkt echt fantastisch!

— Jacqueline Willemsen-de Kort

Sinds mijn 18e/19e jaar kreeg ik last van migraine (ik ben nu 37). In het begin was het zomaar eens heftige hoofdpijn, maar in de loop van de jaren werd het steeds erger met als ‘hoogtepunt’ de laatste 1,5 jaar maandelijks een aanval van 48 uur.
In de loop van de jaren al enorm veel geprobeerd om er vanaf te komen of om het terug te brengen, maar niets hielp.
Osteopathie, acupunctuur, bio-resonatie etc hielpen voor andere dingen prima, maar niet tegen de migraine. Op den duur heb ik een atlas correctie ondergaan, waarbij ik 9 weken migraine vrij was en daarna werd de migraine alleen maar erger. Dit was mede i.c.m. een burn out die erbij kwam. Bovendien was de migraine vooral op mijn cyclus aanwezig; tijdens de ei sprong of met de menstruatie.

In februari 2018 ben ik bij Theo het neurofeedback traject ingegaan. Uitgebreide scans maakte duidelijk waar mijn tekorten op vitaminen en mineralen gebied lag, mede met een hormoon disbalans (waarvan ik al jaren wist dat ik die had, maar geen idee had hoe ik dat op kon lossen) ben ik verder op mijn voeding gaan letten wat in mijn geval wil zeggen dat ik gestopt ben met het eten van gluten en ik heb mijn suppletie uitgebreid mede met wat Theo mij adviseerde. Daarnaast was er bij mij linksvoor op mijn hersenen een overbelasting, daar waar ook altijd de migraine zich uitte.

20 sessies neurofeedback, dus 10 weken 2x in de week hersentraining. Ik merkte geen grote verschillen, maar wel dat het rustiger in mijn hoofd werd. De hartcoherentie die altijd vooraf aan de training gedaan wordt pas ik thuis nog steeds toe; als ik onrustig ben of gewoon om het te ‘onderhouden’.
Na 16-18 sessie gaf Theo aan dat hij de overbelasting niet meer zag. Ik had rond die periode ook mijn menstruatie en ik heb toen nog wel een keer migraine gehad, maar dit was niet te vergelijken met hoe het normaliter ging. Ik kon gewoon functioneren en had de helft minder medicatie nodig. Ik was zeker wel nog sceptisch aangezien ik wel vaker heb gedacht dat iets mij hielp.
Inmiddels zijn de trainingen klaar en heb ik 2 volle cyclussen gehad en zonder migraine! Ik begin echt vertrouwen erin te krijgen! In augustus hebben we nog een sessie staan om het af te bouwen en mogelijk laat ik de onderzoeken/scans die ik in februari heb gehad dan nog een keer doen om te kijken of en waar er nog eventueel tekorten zijn.
Sowieso voel ik mij een stuk beter dan voorheen en raad ik neurofeedback bij Theo zeker aan!

Theo heeft ontzettend veel kennis, neemt de tijd voor je en weet waar hij het over heeft!

— Eline Dominicus

In Oktober 2017 maakte ik kennis met de Neurofeedback praktijk van Theo . Theo is een gedreven en gepassioneerde man die op zeer enthousiaste wijze met zijn vak bezig is en vol overtuiging het behandel-tracé startte. De gehele behandeling dat wil zeggen, inclusief de uitgebreide testen vooraf, het intakegesprek, de hartcoherentie trainingen, de neurofeedback trainingen en de evaluatie met alle bijbehorende adviezen, hebben mij zeker een heel eind terug op weg geholpen. Hiervoor mijn hartelijke dank Theo.

Veel succes in je praktijk te Souburg

— F. Faes

Theo Splinter is de go-to Neuro-expert die objectief werkt, niet zweverig is en net zolang doorzet totdat er resultaat is.
Zijn passie en toewijding geeft vertrouwen. Ik beveel hem van harte aan voor jong en oud.

 

 

 

— Roy Martina, holistisch arts, auteur & Trainer Coach.

While working in Morrocco, i became interested in brain mapping and Neurofeedback training. After doing some research about practitioners in Europe, I came across Mr Theo Splinter, after discussing my interest with him over the phone, he was very helpful regarding my trip to Oost-Souburg and guided me throughout the whole process, I did my intense 7 day training with him which was very beneficial and rewarding, I also recommended some friends that lives in Europe to him and they got lotta help and improved well. I would highly recommend Mr Theo Splinter if you are thinking about Neurofeedback or brain mapping.

— Asaad Sultan, famous American Lebanese singer

Ik ben ongeveer een half jaar geleden behandeld door Theo. Hij is zeer gedreven om je te helpen. Hij heeft me een voedingssupplement voorgeschreven wat me enorm geholpen heeft. Ook de voedingsadviezen en coaching waren zeer waardevol. Met de Neurofeedback heb ik een trauma verwerkt maar achteraf nog veel meer. Het heeft iets in gang gezet waardoor ik steeds meer mezelf wordt. Het begint met de wil om te veranderen, een stap te zetten naar je herstel. Het is niet goedkoop maar wat is je gezondheid je uiteindelijk waard? Het leven wordt een stuk leuker als je weer goed in je vel zit. Theo bedankt!

— Ariane

Bij mijn dochter is 7 jaar geleden ADD vastgesteld. Therapie en een minidosering van dexamphetamine leken in begin stabiliteit en rust te brengen. Maar al snel kwamen er lichamelijke klachten bij, en na een jaar leek de dosering van het medicijn niet voldoende. Verhoging van de dosering was voor ons geen optie. De lichamelijke klachten (hartkloppingen, paarse handen en voeten, lusteloos, misselijk) wogen niet op tegen de voordelen van het medicijn. Bovendien werd mijn dochter afgevlakt in gevoelens en creativiteit. Door een input aan vele nieuwe impulsen ( oa nieuwe school) ging het steeds slechter met mijn dochter. De diverse therapieën die we hebben geprobeerd, werkte niet: immers wanneer je hoofd vol zit en je geen impuls meer aankan, is er geen ruimte om energie te steken in een therapie. Met handen in mn haar , na dag en nacht op het internet zoeken, kwam ik uiteindelijk terecht bij PCS neurofeedback. Voor ons de laatste strohalm om aan vast te klampen. Het fijne is dat mijn dochter “alleen maar” filmpjes hoefde te kijken. De eerste weken van de therapie was zij erg moe maar al snel merkte we een enorme vooruitgang: Mijn dochter handelde en reageerde veel meer gestructureerd en er kwam meer rust in haar hoofd , Ze werd minder dwangmatig en haar angsten werden veel minder. Er was weer ruimte om te genieten en plezier te hebben. Door begeleiding van Theo werd ze ook bewuster van haar ademhaling en eetpatroon. Als ik mijn dochter nu vergelijk met een klein jaar geleden is er een wereld van verschil! En dat zonder medicijnen! Ik zou iedereen waarbij de diagnose ADD , ADHD of autisme is vastgesteld, aanraden om meteen met Neurofeedback te beginnen en zeker niet met medicijnen zoals Ritalin , Concerta of Dexamphetamine te starten!!

— S. Kooi

De Esteck bodyscan is een geweldig apparaat! Ik heb nu 4 scans gedaan, over een periode van 2 jaar. Het is mooi om te zien wat er in orde is en waar aan de andere kant verbetering mogelijk is. Vooral bij vage klachten is het een uitstekend middel om er achter te komen waar dat aan ligt.

Eventuele tekorten aan vitamines en mineralen worden in kaart gebracht. Je krijgt naderhand een voedingsadvies om hier op in te spelen. Zo kwam bij mij uit dat ik Vitamine D bij moet slikken en heb ik ook tabletten gekregen om mijn lever te ondersteunen.

— Addy

Beste Theo,

Ik ben met mijn zoon bij jou gekomen, hij heeft adhd en odd. Ik had alles al geprobeerd (behalve medicatie want daar begin ik niet aan) Ik kwam neurofeedback tegen in mijn zoektocht om mijn zoon te helpen we hebben samen op you tube gekeken hoe zo’n een sessie in zijn werk gaat. Het is heel simpel, mijn zoon kijkt naar een leuke Disney film of doet een spelletje en ondertussen worden zijn hersenen getraind. Het was voor jou (Theo) nog niet zo makkelijk om mijn zoon te trainen hij verzette zich behoorlijk in het begin. “Verandering geeft verzet” Maar we hebben volgehouden met als resultaat dat hij zich beter kan concentreren, hij zich rustiger voelt in zijn hoofd, beter met zijn emoties om kan gaan en ook nog eens beter luistert (Meestal dan hahaha) Owja, waar hij eerst nog geen boek wilde aanraken is hij nu uit zichzelf aan het lezen! Neurofeedback is een bijzondere vorm van therapie of beter gezegd hersen training en ik kan het iedereen aanraden! Voor mijn zoon heeft het echt geholpen. Zelfs op school, waar ze tegenwoordig kinderen liever een pil geven omdat dat hun werk makkelijker maakt, zien ze inmiddels de verandering en mag hij zelfs doorstromen naar de volgende groep. Wij zijn nog niet helemaal klaar met de behandeling maar ik kan nu al zeggen voor ons heeft het enorm geholpen. Theo is een vriendelijke professional die echt hart heeft voor zijn cliënten, ook voor een body scan en dieet adviezen kunnen wij bij hem terecht. Heel erg bedankt voor alles!!! #aanrader

— J.H.

De Bio-esteck meting zou bij iedereen een jaarlijkse controle moeten zijn. Uw auto gaat toch ook naar de APK ??

Door deze meting ben ik erachter gekomen en behandeld voor mijn slaapproblemen ten gevolge van een te hoog adrenealine/te laag Gaba in de neurotransmitters. Het is zo fijn om weer te kunnen slapen.
Ook ben ik er nu achter waar de pijn in mijn linkerzij vandaan komt. Een overbelasting van de alvleesklier. Ook dit is behandelt met supplementen en zo is ergere schade voorkomen.
Allemaal klachten waar de huisarts niet zo goed raad mee wist. Er zou meer samenwerking moeten komen want het is niet het één of het ander, nee het één kan het ander ondersteunen en helpen. Als ik met deze vage klachten die niet in het bloed te zien waren was blijven lopen dan had er zich bij mij mogelijk suikerziekte of pacreatitis ontwikkeld. De bio-esteck kan dingen meten die nog niet in het bloed te zien zijn.
Gaat u voortaan ook voor uw jaarlijkse APK ????

— Petra Haverbeke

Bij het intake gesprek ben ik meer dan voldoende geïnformeerd, al ging het wel vrij gehaast.

In de sessies kon worden gecommuniceerd over wat ik nodig had om deze zo goed mogelijk te laten verlopen.

Theo heeft mij iedere sessie gevraagd hoe het ging. Wanneer ik mij niet goed voelde heeft hij met mij geprobeerd te kijken of er iets aan gedaan kon worden. Hetgeen ik erg waardeer. Dit deed hij zeker doortastend, al ging het door enige haast soms wel voorbij aan het idee voldoende gehoord te worden of ruimte te krijgen in het zelf spreken.

Na een paar sessies raakte ik gewend aan de methode en aan de therapeut zelf en kon ik mij goed richten op de behandeling.
Of de behandeling zelf erg veel effect heeft gehad durf ik niet met zekerheid te zeggen. Wel kan ik zeggen dat het me bewuster heeft gemaakt van mijn gedachten-stroom. Vanuit daar kon ik met meer zekerheid het trainen mijn gedachten sturen beoefenen.

Met vriendelijke groet,

Zoë

— Zoë Inderwisch

40-15=25, 25 is het aantal jaar dat ik Migraine heb, of beter had. Na rontgen, ct en mri-scan komt de gerenomeerde geneeskunde met de standaard diagnose en medicatie. Niks aan te doen, wel te verzachten. Per toeval kwam ik contact met PCS, die stellig maar niet dwingend poneerde dat het te verhelpen is. Deze kans aangegrepen en zo veel mogelijk onbevooroordeeld begonnen. Na 20 sessies mag ik de voorlopige conclusie trekken, dat de migraine nagenoeg verdwenen is. Ik heb baat bij het scala dat PCS bied. De kracht van PCS is dan ook om een mix van elementen zò in te zetten, dat het resultaat wordt gemaximaliseerd, en dat ZONDER medicatie!. Theo Splinter is de expert in het doorgronden van de persoonlijkheden van zijn praktijk en heeft een positieve drive, die je als client als spiegel mag gebruiken.
Ik zal graag PCS adviseren aan derden.

Update:

5 jaar na dato, even een update, met plezier een medeling van enorme vooruitgang. de sessie van 2011 met een aanpassing in eetpatroon sinds mid 2015, heeft niet alleen geresulteerd in een vermindering van 15 kilo echter het vermijden van grotendeels ‘suiker’varianten heeft bijgedragen dat tot op heden geen spraken meer is van pijnsenstatie van de migraine. het is wel aanwezig (latent) maar geeft geen fysieke directe klachten. way to go !!

— riche